Nu există produse în coș.

Psihoterapie pentru copii și adolescenți

Psihoterapia pentru copii și adolescenți presupune sesiuni terapeutice între un psihoterapeut și copil, în cadrul cărora au loc conversații și interacțiuni, prin tehnici și metode specializate, ce au ca scop oferirirea de suport și îndrumare în rezolvarea problemelor emoționale sau comportamentale cu care aceștia se confruntă.

Ce este psihoterapia pentru copii și adolescenți?

Psihoterapia pentru copii și adolescenți este o formă de terapie care se concentrează pe nevoile specifice ale acestor grupuri de vârstă.

Scopul principal al psihoterapiei pentru copii și adolescenți este acela de a ajuta tinerii să-și înțeleagă și să își gestioneze emoțiile, să facă față stresului și dificultăților din viața lor și să își dezvolte abilități sociale și de comunicare sănătoase.

Poate fi de ajutor în tratarea unor probleme precum anxietatea, depresia, tulburările de comportament, tulburările de alimentație, traumele sau dificultățile legate de relațiile familiale sau școlare.

Terapeutul folosește diferite tehnici și strategii terapeutice adaptate vârstei și nevoilor specifice ale fiecărui copil sau adolescent pentru a-i ajuta să își depășească problemele și să își îmbunătățească calitatea vieții.

Este important ca părinții să fie implicați în procesul terapeutic și să își ofere sprijinul și înțelegerea copiilor lor pe tot parcursul terapiei.

Când ar trebui sa apelati la terapia pentru copii?

Copilul tău petrece din ce în ce mai mult timp singur? Ai observat o schimbare bruscă în comportamentul lui în ultima vreme?

Iată câteva dintre semnele care te anunță că adolescentul/copilul tău are nevoie de psihoterapie:

Există conflicte și tensiuni în comunicarea cu părinții, colegii sau profesorii

Copilul este hiperactiv, agitat și are dificultăți în finalizarea sarcinilor

Apar gânduri de suicid sau amenințări cu rănirea de sine sau plecarea de acasă

Dezvoltă ticuri, obiceiuri repetitive sau stereotipii comportamentale

Manifestă un comportament de opoziție la regulile familiei

Prezintă stări de tristețe și are dificultăți în exprimarea sentimentelor interioare

Performanțele școlare au scăzut semnificativ

Au apărut modificări în somn sau alimentație

Experimentează stări de furie

Are dificultăți în relaționare cu ceilalți

Consumă alcool sau droguri, sau fumează

Dacă observi aceste semne la copilul tău, este important să consulți un specialist în psihoterapie pentru a-i oferi sprijinul și îndrumarea necesare.

Știai că serviciile de consiliere se pot face și online?

Alături de Alexandra Gherghe acum poți face prima consiliere psihoterapeutică individuală extinsă, consiliere individuală sau de grup, consiliere pentru copii, consiliere de cuplu și ONLINE.

Programeză o ședință de psihoterapie!

Poți face o programare contactându-ne telefonic. Vei discuta cu una dintre colegele nostre și vei primi toate informațiile de care ai nevoie. Nu uita să specifici vârsta copilului tău.

La data și ora stabilite de comun acord , psihoterapeutul Alexandra Gherghe îl va aștepta într-un mediu sigur și primitor, pentru ca el să se simtă confortabil și unde să poată vorbi despre problemele sale.

Cum decurge o consiliere psihoterapeutică individuală extinsă?

Programare

Se efectuează pe email (office@globalevolution.ro) sau telefonic (0750441986) prin stabilirea de comun acord a datei și orei în funcție de disponibilitate.

Durata

Consilierea psihoterapeutică pentru copii și adolescenți are o durată variabilă în funcție de vârstă și situația problemă . Durata variază între 15 și 45 de minute și se stabilesc la prima ședință.

Costul și modalitate de plată

În funcție de de vârstă, durata și situație costul variază între 100 și 247 Ron iar plata se face prin link de plată, sau prin banca cu ordin de plată.

Semnarea documentelor

Pentru o bună colaborare este necesar să se semneze următoarele documente: fișa de anamneză, contractul de confidențialitate, contract de prestări servicii și acordul de prelucrarea de datelor cu caracter personal (GDPR). Aceastea sunt semnate de către părinte/tutore legal.

Desfășure

Consiliera poate avea loc atât fizic cât și online.

Toate aceste elemente prezentate mai sus îți vor oferi suportul necesar pentru a-ți clarifica situația, a depăși obstacolele din viața ta și a-ți putea atinge potențialul maxim.

Întrebări frecvente despre psihoterapia pentru copii și adolescenți

Din punctul meu de vedere, există câteva diferențe semnificative între psihoterapia pentru copii și adolescenți și cea pentru adulți și reușita acesteia depinde foarte mult de metodele utilizate de către psihoterapeut.

În primul rând, psihoterapia pentru copii și adolescenți trebuie să fie adaptată la nivelul lor de gândire, dezvoltare emoțională și capacitatea de înțelegere. Terapeutul trebuie să folosească un limbaj simplu și să își adapteze metodele de tratament pentru a se potrivi cu nevoile și capacitatea de înțelegere a copilului sau adolescentului.

În al doilea rând, în timp ce adulții au tendința de a discuta mai deschis și conștient despre problemele lor, copiii și adolescenții pot să nu fie întotdeauna conștienți de emoțiile sau gândurile lor și pot fi mai rezervați în a le exprima. Prin urmare, terapeuții care lucrează cu copii și adolescenți trebuie să folosească jocuri, desene, activități creative și alte tehnici non-verbale pentru a ajuta acești pacienți să își exprime mai ușor și să își exploreze sentimentele.

Psihoterapia pentru copii poate începe de la vârsta de aproximativ 3-4 ani, în funcție de dezvoltarea și capacitatea copilului de a exprima și de a lucra cu sentimentele și trăirile sale. Este important ca terapia să fie adaptată la nivelul de dezvoltare și nevoile specifice ale fiecărui copil pentru a fi eficientă.

În terapia pentru copii și adolescenți, pot fi abordate o gamă largă de probleme și teme, cum ar fi:

  1. Probleme emoționale: anxietate, depresie, stres, furie, tristețe etc.
  2. Probleme comportamentale: agresivitate, opoziție, impulsivitate, probleme școlare etc.
  3. Traume și abuzuri: traumatisme din copilărie, abuz fizic, emoțional sau sexual.
  4. Probleme de relaționare: dificultăți în relaționarea cu părinții, colegii sau prietenii.
  5. Tulburări de dezvoltare: tulburări de spectru autist, ADHD, dislexie, tulburări de învățare etc.
  6. Probleme legate de tranziția la adolescență: identitate, autonomie, presiune socială etc.
  7. Probleme legate de divorț sau separare: ajustarea la divorțul părinților, conflicte de loialitate etc.
  8. Probleme legate de stima de sine: insecuritate, complexe, probleme de imagine corporală etc.

În funcție de de vârstă, durata și situație costul variază între 100 și 247 Ron iar plata se face prin link de plată, sau prin banca cu ordin de plată.

Părerea clienților Global Evolution despre psihoterapia pentru copii și adolescenți

Formular de contact